dimarts, 1 de juny del 2010

Sant Pere F.P.I.N

Estem de celebració! Felicitats a tos els reusencs i reusenques!....i a tots els que gaudeixen amb les festes tradicionals.
Podeu veure un vídeo aquí


La Festa Major de Sant Pere, declarada festa patrimonial d'interès nacional

Proclamació oficial de la Festa el 5 de juny
Per celebrar la proclamació, la ciutat es prepara per una jornada festiva extraordinària, el 5 de juny. La cercavila del Canó de les festes, a les 18.00 h pels carrers del nucli antic servirà per escalfar l'ambient amb vista a la proclamació oficial de la festa que arribarà a les 19:00 h a la plaça del Mercadal, amb la sortida extraordinària de tots els elements festius de la ciutat i l'encesa excepcional de la Tronada, en la qual col·labora la Pirotècnia Igual.

Tot seguit, hi haurà el gran esclat de festa, amb la ballada conjunta de tots els elements i toc general de campanes des de la Prioral. Prendran part en la celebració el Canó, el Ball de Diables, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, el Bou, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Dames i Vells, el Ball de Pere Joan Barceló, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l'Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Ball de Bastons de l'EDOR, els Xiquets de Reus i l'Àliga.

Finalment, a la plaça del Mercadal, es farà la degustació de la coca amb cireres més gran del món, gentilesa de Ràdio Reus Cadena SER i la pastisseria Franquet, per celebrar la proclamació.

Informació treta de festesreus.cat

4 comentaris:

onatge ha dit...

Que gaudeixis de la Festa Major, i que el seu temps d'alegria et penetri i no t'abandoni.

Una abraçada des del far.
onatge

Assumpta ha dit...

Jejeje ets la meva cronista oficial de Reus!! ;-))

Em fa vergonya dir-ho, però no ho sabia...

Doncs que visqui la Festa!! :-))

sànset i utnoa ha dit...

Ens hi passarem!

*Sànset*

aigua ha dit...

Un molt bon desig onatge, gràcies :)
hehehe Ara m'has fet riure Assumpta
Potser ens creuem Sànset :)