divendres, 16 de juliol del 2010

Patates de Prades

He de reconèixer que m'encanten les patates de totes les maneres, fregides, estofades, al forn, amb puré, amb amanides..... fa un parell d'anys vaig provar les de Prades i puc donar fe de que son bonissimes! qui no té patates a casa?, sempre son una bona solució i si es presenta algú a dinar per sorpresa, unes patates fregides o al forn sempre omplen el plat!


Aquestes de la foto no son de Prades...es que encara no han sortit, si voleu veure com va la collita no deixeu de visitat la web El temps a Prades i la seva secció "seguiment patates de Prades"

El producte a protegir es defineix com els tubercles de l'espècie Solanum tuberosum L, de la varietat cultivada "Kennebec", destinats a consum humà, d'una mide entre 40 i 80 mm, encara que en casos excepcionals pot arribar a 100 mm.
 Aquestes patates presenten una pell molt llisa, dura i consistent. La carn és blanquinosa, amb textura consistent i farinosa, sabor dolç i persistent i olor lleuger a castanya.
No deixeu de tastar-les!

Al Setembre es fa la Festa inici de la campanya de la patata de Prades, a veure si aquest any i puc anar.

3 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

A ma iaia sempre li porten les pataques -que en diem així- de Prades. I les truites són tremendes!

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Confesso que en aquests moments no tinc patates a casa... Si vols uns préssecs :-))

A mi també m'agraden moooooolt ;-)

I l'enllaç per seguir el seu seguiment... m'he quedat al·lucinant ;-)

Agnès Setrill. ha dit...

Al forn, o microones, que fa més via, mmmm, obertes, amb allioli, o salsa verda,...ja se que faré demà per dinar!

Quina pàgina la de prades I les seves patates!