dijous, 30 de juliol del 2009

Aprenent a cuinar

Els dies de vacances son bons per fer coses que normalment no és fan i jo em vaig proposar fer algunes classes de cuina als meu fill de 14 i a la neva filla d'11 anys, i tot que l' adolescent que tinc a casa no va mostrar gaire entusiasme, ha accedit mig per avorriment mig per fer contenta a la mare. Aquest ha estat el resultat.

Es tallen 300 g de filets de gall d'indi a tires d'un centímetre, (es pot fer amb pollastre, llom, carn...)

en una bossa de congelar gran posem dues cullerades soperes de farina, sal, pebre negre i pebre vermell dolç. Sacsegem bé la bossa perquè els ingredients es barregin bé i afegim la carn. Tornem a sacsejar la bossa amb força fins que el gall d'indi quedi ben arrebossat.

Tallem una ceba o dues, (aquest aparell és genial)

i la posem a foc mig en una paella amb oli calent o mantega.

Quan estigui tova hi afegim la carn i la sofregim a foc fort daurant-la lleugerament. Afegim 300 ml de brou i deixem bullir uns 10 minuts.

Assaonem amb suc de llimona, sal, pebre i salsa de soja al gust.


Abans d'apagar el foc afegim 3 cull. de crema de llet, remenem i provem per veure si hem de rectificar de sal.

el cuiner va decidir acompanyar el gall d'indi amb arros fregit amb pernil i una barreja d'herbes (romaní, sàlvia, serpoll, farigola, julivert i majorana). I ho va presentar d'aquesta manera.

He de dir que va ser tot un èxit!

9 comentaris:

Tete ha dit...

Caram,caram...
Ja tens un Ferran Adrià a casa!!!!
A veure si el proper cop que ens veiem ens prepara alguna coseta!!!

Assumpta ha dit...

No m'estranya que fos un èxit!! Jo hagués ballat d'alegria amb un plat així :-))

- M'encanta l'arroç.
- M'agrada el pollastre.
- Té un aspecte excel·lent.
- No té ossos ni espines jejeje

Felicita al cuiner i a la profe :-))

Trini González Francisco ha dit...

Quina bona pinta!
I segur que és de règim, eh? ;)

bajoqueta ha dit...

La veritat és que la cuina s'ha d'ensenyar, segur que a la llarga els agradarà que els ensenyes bons plats :)

aigua ha dit...

No sé que dir-te tete :)
A casa tots es van llepar els dits Assumpta :)
SEGUR Trini el gall d'indi no té gens de grassa i si no suques pa cap problema :)!
El problema es que a aquest jovent tot els fa "pal" :)bajoqueta

Agnès Setrill. ha dit...

M'apunto la- les receptes! Segur que també tindrà èxit a casa, i amí em va de lo més bé, a vegades se m'acaben les idees!

Gràcies!

aigua ha dit...

Hola Agnès he de reconèixer que a mi també :) A veure si tens èxit :)

Assumpta ha dit...

Els fa "pal"!! jajajaja

Anònim ha dit...

caram ¡¡¡ per esser la primera vegada,un bon començament, segur que estava molt bó perque d'aspecte feia " menjera". Sigueu perseverants, encara que sigui de tant en tant, perque interiorment algun dia t'ho agrairán.carme