diumenge, 17 d’octubre de 2010

Pomes

Dissabte ens van regalar una caixa plena de pomes de Capafonts, boníssimes.Així que aprofitant que el cap de setmana era tranquil i que tenia un munt de pomes esperant a ser menjades vaig decidir fer un pastis que portes aquesta fruita, vaig entrar a internet per buscar una recepta......

i aquest es el resultat......

He de reconèixer que va sortir molt bona, de fet ja no en queda ni una engruna  :)  us deixo la recepta per si algú s'anima.

Ingredients:
6 pomes grans
250 g de mantega mes una mica pel motlle
4 ous
20 cl de nata muntada (que jo no vaig aconseguir muntar)
200 g  de farina
1 pessic de sal
1 sobre de llevat

Preparació:
Escalfar el forn a uns 210º C ( jo sempre el poso una mica més fort perquè el meu forn així m'ho demana)
Untar amb mantega un motlle d'uns 28 cm (si feu servir un motlle de silicona, cosa que recomano, no cal)

Renteu i peleu les pomes treient les parts mes dures del centre, partir-les en quarts i desprès en mitges llunes.
Fondre 50 g de mantega  en una paella i sofregir les pomes, quan comencin a estar toves afegir 50 g de sucre i deixar daurar sense que es caramelitzi. Posar-les en el motlle ben repartides.
Foneu la resta de mantega i mentre bateu els ous amb el sucre, barregeu la mantega fosa amb la nata i ho afegiu als ous batuts junt amb la farina, el llevat i la sal.
Quan estigui tot ben lligat ho poseu per sobre les pomes. Introduïu el motlle al forn uns 45 minuts, (jo el vaig tenir 60 minuts, cada uns es coneix el seu forn)
Quan el treieu ho deixeu refredar una mica abans de desmotllar. La poma ha de quedar a sobre (vigileu perquè la poma cremarà molt), ho deixeu refredar completament i a gaudir!

3 comentaris:

Josep Lluís ha dit...

L'aspecte és immillorable!! Quina gana que m'ha vingut de sobte! :-)

Striper ha dit...

Molt bona recepta i amb un fruit de la nostre terra.

Assumpta ha dit...

Ostres... tu no saps que jo sempre tinc gana? Per què em fas això? :-)))