diumenge, 22 d’agost del 2010

Darrera un iogurt de La Fageda

En mig de la Fageda d' en Jordà es troba el Mas Els Cassals, la Seu social de la cooperativa La Fageda , un lloc molt especial.....

Darrera aquest logotip tant familiar hi ha una historia de lluita per aconseguir que les persones amb diferents capacitats que la majoria de la gent puguin fer una feina i sentir-se útils.



Mitjançant un viver forestal, una granja de vaques per a la producció de llet, una planta d’elaboració de productes làctics i la secció de jardineria  ho han aconseguit.

L'espai on està ubicada la cooperativa de La Fageda és fantàstic, les vaques son cuidades, mimades i poden respirar l'aire pur de la Garrotxa.


Fins i tot les ruixen continuament amb aigua perquè no passin calor, no s'estresin i facin més bona llet.


Els vedells tenen el seu espai  on mandrejar i sentir-se segurs i tranquils , els més agosarats s'atansen i si els  acostes els dits els xuclen com si fossin les mamelles de la mare. El dia abans va néixer un vedell i la gent que estava fent la visita va poder veure en directe la meravella d'aquest fet, nosaltres no varem tenir aquesta sort.

Quants iogurts hauran sortit d'aquí?

Mes informació
Història d' una bogeria

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

aquest és el camí; buscar la qualitat

carme ha dit...

Molt bé aquest mini reportatge, dona ganes de visitar-ho.

onatge ha dit...

Una bona terra la Garrotxa. Durant 10 anys hi vam anar cada any. La fageda m'encanta, i el treball que ha fet i fa el senyor Cristobla Còlon fundador de la Fageda no té preu, hauria de sortir cada dia als diaris en lloc de gent mediocre que no ha fet res o que el que fan o fan pessimament... La Garrotxa té un paisatge que enamora... Un molt bon reportatge el teu.

Una abraçada amb gust de fageda de plàtan...
onatge

Júlia ha dit...

A mi m'agrada la fageda pels boscos.
Alla em sento com a casa!!