diumenge, 4 d’octubre del 2009

Diada castellera del Mercadal

Ahir a la tarda vaig poder gaudir de ben aprop d'aquesta festa Castellera, la colla Vella i la Jove dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus em van fer patir, aplaudir i somriure durant una bona estona.
Al principi ens varem posar lluny per veure tot el conjunt de la plaça, però la espera d'un castell a l'altre s'em feia pesada perquè no veia què feien i el tema de fer fotos també era un problema, doncs sempre sortien caps pel mig :)


Així que varem decidir acostar-nos fins acabar, sense adonar-nos, al peu mateix dels castells.

Allà vaig poder viure en primera fila els nervis i la preparació del castell, els crits del cap de colla i el millor de tot, veure com es fa pinya entre tots per aguantar la construcció i com es barregen els colors de les camises per ajudar a fer fort i alt el castell.


Vinga amunt!


i tots donant força des de baix, - que jo no m'hi vaig posar perquè les meves cervicals no aguantarien!

i veient-ho tant aprop ets sents part de la festa i comences a pujar amb ells......

i a patir quan veus tremolar la torre o veus dubtar la canalla......

i a aplaudir ben fort quan l'enxaneta fa l'aleta...

i segueixes fent força i fent pinya amb tots ells....



i sense adonar-me'n el sol va anar marxant, es va començar a fer fosc, i vaig tornar a casa amb un bon record i amb la imatge dels castells retallats sobre un cel de capvespre blau.

Visca els Castellers!
(aquestes fotos han estat fetes amb comandament a distància, com que una és més aviat baixeta la dificultat per fer fotos entre tanta gent es una mica problemàtica, així que li vaig donar la càmera al meu company, que em passa un parell de pams :) i li vaig anar dient quines imatges volia que em captures.... ho va fer prou bé, gràcies ganxet!)

9 comentaris:

Assumpta ha dit...

"Amb comandament a distància" vol dir que tu deies "ara", "ara" i ell feia els "clic" :-)))

Jo també vaig fer moltes fotos!! Però, sincerament, les teves són millors... Jo també sóc baixeta!! ;-))

Això sí, també ens varem anar movent i varem acabar una vegada just a tocar de la Joves de Valls i una altre, ben, ben a prop de la de Vilafranca :-))

Assumpta ha dit...

Ei!! Tens el 3 de 8 dels Xiquets de Reus!! :-))

No se't va fer un nus a la gola la primera vegada quan ja quasi el tenien tot muntat i l'anxaneta no es va atrevir a pujar el darrer mig metre i, llavors, quan semblava que s'anava a decidir, l'acotxadora ja havia fet el gest de començar a baixar... Menys mal que al final el van fer!!! :-)))

Jobove - Reus ha dit...

els teus reportatges fotogràfics et fan estar a la plaça

un petonet

Anònim ha dit...

Aquí hi he vist la meva gent... un gran dia ahir eh?

M.TeReSa ha dit...

Això si que es estar al ull del huracà!!!!!.... jejeje esta clar que qui no arrisca no pisca !!!!
Bones fotus, bones perpectives i aproximacions.
EWt felicito.

Striper ha dit...

Un reprtage precios!!!

aigua ha dit...

Ai Assumpta com em fa patir aquesta canalla enfilada tant amunt !!!! Però va ser genial quan ho van aconseguir, quins salts que feien! :)
I tant Cesc un gran dia :)

gràcies a tots per les vostres paraules :)

Unknown ha dit...

Sóc un de la colla dels xiquets de reus. He vist bones fotos de la diada, t'animo a participar al concurs que hem organitzat en motiu de la diada. I si et va agradar fer castells, ja ho saps.
Més informació del concurs i de la colla al web
www.xiquetsdereus.cat

carme ha dit...

Aixó dels castells sembla que hipnotizin, al mens a mi , i pateixo molt veientels, peró alla estic i al menys moralment els "ajudo", i només per veure la gran alegria que tenen quand les coses surten bé, doncs ja paga la pena, a mes quand aguanten ben rectes la estética es preciosa.Carme.